BQ lanserar två smartphones som innehåller Vidhance Videostabilisering

Uppsala, Sverige
IMINT Image Intelligence AB (Imint) tecknade ett tvåårigt licensavtal med spanska smartphonetillverkaren BQ i juli 2016 och tidigare i veckan lanserade BQ två smartphone modeller som innehåller Vidhance Videostabilisering.

BQ är ett av de ledande teknologiföretagen i Europa med en bred portfölj av produkter (smartphones, 3D skrivare, robotar, etc.) och mjukvarulösningar. BQ är idag det tredje största smartphonebolaget i Spanien och har tagit marknadsandelar på andra marknader såsom Tyskland, Portugal, Italien och Ryssland.

Det gemensamma projektet att integrera Vidhance i BQ:s plattform är nu färdigt och BQ har tidigare i veckan därmed kunnat lansera två nya smartphones, AquarisX och AquarisX Pro, som kommer att innehålla Vidhance Videostabilisering. Modellerna kommer att vara tillgängliga på marknaden i maj och juni och innehåller till exempel videoinspelning i 4k, auto HDR och Qualcomm Snapdragon 626

Carlos Iniesta, Kamerachef på BQ, kommenterar:

“BQ valde Imint och Vidhance för att de hade den rätta lösningen för oss. Den fantastiska support vi fått genom hela projektet har varit avgörande för projektets framgång. Förutom att Vidhance ger våra telefoner en perfekt videostabilisering, ger den oss flexibilitet att anpassa användarupplevelsen vid videoinspelning.”

Andreas Lifvendahl, Imints VD, tillägger:

“BQ var vår första licenskund för smartphones och det är roligt att nu få se produkterna som är på väg att lanseras. Det har varit fantastiskt lärorikt att tillsammans med BQ:s duktiga ingenjörer jobba med integrationsprojektet. Betydelsen av ledande kameralösningar och bra användarupplevelse vid videoinspelning blir allt viktigare och BQ har demonstrerat det med valet av Vidhance.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Bolagsfrågor:

Andreas Lifvendahl, VD Imint

Telefon: 018-474 99 90

E-post: andreas.lifvendahl@imint.se

IR-frågor:

Jens Ålander, CFO Imint

E-post: jens.alander@vidhance.com

Telefon: 018-474 99 90

Denna information är sådan information som IMINT är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 mars 2017.

Om Imint:

Imint Image Intelligence AB är ett svenskt mjukvarubolag grundat 2007 vars mål är att inta en världsledande position för att analysera, optimera och förbättra video, till exempel i realtid direkt från kameran eller i live-strömmar, för att skapa mervärde åt företrädesvis konsumentmarknaden. Imints mjukvaruteknologi Vidhance® har integrerats och sålts till internationella bolag inom krävande tillämpningar inom försvar och industri. Efter tydligt visat intresse från bl.a. globala mobiltelefontillverkare har Imints mjukvaruplattform, Vidhance, de senaste åren vidareutvecklats och anpassats till att adressera den snabbt växande marknaden för mobil video, som inkluderar smartphonetillverkare, social- och online media och globala appföretag, samt andra mobila kameraprodukter. Vidhance består idag av ett flertal olika och självständiga funktioner, delvis patenterade och med ytterligare patentansökningar på ingående.

Vidhance

We’re all about video enhancement

Book a Demo