ASUS lanserar ZenFone 6 med Imint’s mjukvara Vidhance

IMINT Image Intelligence AB (publ) meddelande den 1 april att ett licensavtal tecknats med ett taiwanesiskt konsumentelektronikbolag. Imint kan nu meddela att kunden är AsusTek Computer Inc., i samband med ett pressmöte i Taipei där den nya telefonen ZenFone 6 lanseras.

Asus är ett multinationellt elektronikföretag med säte i Taipei, Taiwan med huvudfokus på datorer och smartphones. Vid ett pressmöte i Taipei presenterades den nya kraftfulla telefonen ZenFone 6. Förhandsrecensionerna har varit positiva, bland annat för den innovativa kameralösningen med en vridbar kamera som kan riktas både framåt och bakåt. ZenFone 6 är den första telefon som Asus lanserar med Imints mjukvara Vidhance, för att förbättra kvaliteten vid videoinspelning. Imint och Asus har haft ett nära samarbete under produktutvecklingen. Tester från DxO MARK, som publicerades den 27 maj 2019, gav 93 i testpoäng för videokvalitet, vilket är ett högt betyg som placerar ZenFone i toppenskiktet för kameratelefoner.

Andreas Lifvendahl, VD på IMINT, kommenter:

”Vi är glada att kunna vara med som partner inför denna produktlansering. ZenFone 6 kombinerar innovativa lösningar med robust kvalitet och det är en ambition som vi fullt ut delar för produktfamiljen Vidhance. Jag hoppas att detta är början på ett samarbete som kommer bestå under lång tid.”

Bryan Chang, General Manager för affärsområdet Smartphones på Asus tillägger:

”Vi valde Vidhance från Imint efter en noggrann urvalsprocess. Vi behövde en nyckelpartner för att ta videoinspelning till en ny toppnivå. Asus är imponerande av både den tekniska spetsen i Vidhance-mjukvaran och den expertis som de bidragit med under projektet. Vi hoppas att denna lansering lägger grunden för ett långt och framgångsrikt samarbete”.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jens Ålander, COO & CFO Imint Image Intelligence AB (publ)    

Telefon: 018-474 99 90

E-post: jens.alander@vidhance.com


Om Imint Image Intelligence AB (publ)

Imint Image Intelligence AB (publ) (”Imint” eller ”Bolaget”) är ett svenskt mjukvarubolag grundat 2007 vars mål är att inta en världsledande position för att analysera, optimera och förbättra video, till exempel i realtid direkt från kameran eller i live-strömmar, för att skapa mervärde åt konsument- och industrimarknaden. Imints mjukvaruteknologi Vidhance® har integrerats och sålts till internationella bolag inom krävande tillämpningar inom försvar och industri. Efter tydligt visat intresse från bl.a. globala mobiltelefontillverkare har Imints mjukvaruplattform, Vidhance, de senaste åren vidareutvecklats och anpassats till att adressera den snabbt växande marknaden för mobil video, som inkluderar smartphonetillverkare, social- och online media och globala appföretag, samt andra mobila kameraprodukter. Vidhance består idag av ett flertal olika och självständiga funktioner, delvis patenterade och med ytterligare patentansökningar på ingående. IMINT Image Intelligence AB:s aktie är noterad på Spotlight Stock Market sedan 2015-12-16 under kortnamnet IMINT och handlas via banker och fondkommissionärer

http://www.weareimint.com

Release

Vidhance

We’re all about video enhancement

Book a Demo