Imint tecknar samarbetsavtal med MediaTek

IMINT Image Intelligence AB (publ) fördjupar samarbetet med chipset-tillverkaren MediaTek Inc. genom ett samarbetsavtal där IMINT får tillgång till vissa mjukvarupaket från MediaTek.

MediaTek är en ledande sk. “fabless” halvledartillverkare (utan egen produktion), vars innovativa chipset-designs återfinns i många konsumentelektronikprodukter, som mobiltelefoner, underhållningssystem, uppkopplade produkter och Internet of Things (IoT). MediaTek har andraplatsen som leverantör till mobiltelefoner – nästan var tredje mobiltelefon är byggda på MediaTeks plattformar. och surfplattor. MediaTek har mer än 25 kontor runt om i världen, och har sitt huvudkontor i Hsinchu, Taiwan.

IMINT och MediaTek har samarbetat i flera år, och har många välprofilerade gemensamma kunder inom smartphonesegmentet. Det nya samarbetsavtalet stärker partnerskapet, då IMINT får bättre tillgång till viktiga mjukvarukomponenter och teknisk experthjälp. Det möjliggör snabbare integration och bättre prestanda när mjukvarusviten Vidhance® integreras på nya MediaTek chipsets.

Andreas Lifvendahl, VD på IMINT, kommenterade:

”MediaTek ä ren viktig aktör i vår industri. Vi har sedan tidigare ett nära samarbete, och tillsammans tillförsäkrat att kunder som väljer att använda nya chipset från MediaTek får tillgång till, och kan dra nytta av, våra Vidhancefunktioner för videoförbättring. Vi är mycket nöjda med att ta detta nästa steg; det skyndar på våra möjligheter att leverera fler innovativa lösningar och till bättre kvalitet till våra gemensamma kunder.”

Nathan Li, Wireless Communications BU Marketing Director på MediaTek, avslutade:

”MediaTeks uppdrag är att ge konsumenter över hela världen tillgång till de bästa mobila upplevelserna. IMINT har med sin Vidhance-mjukvara lyckats ta en stark position inom videoförbättring för smartphones och möjliggjort att våra kunder fått tillgång till de senaste videofunktionerna när de lanserat flaggskeppstelefoner. Vi har framgångsrikt jobbat tillsammans I flera sådana prestigefulla produktlanseringar för våra gemensamma kunder. Vi är entusiastiska över att samarbetet nu kan fördjupas ytterligare.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jens Ålander, COO & CFO Imint Image Intelligence AB (publ)    

Telefon: 018-474 99 90

E-post: jens.alander@vidhance.com


Om Imint:

Imint Image Intelligence AB är ett svenskt mjukvarubolag grundat 2007 vars mål är att inta en världsledande position för att analysera, optimera och förbättra video, till exempel i realtid direkt från kameran eller i live-strömmar, för att skapa mervärde åt företrädesvis konsumentmarknaden. Imints mjukvaruteknologi Vidhance® har integrerats och sålts till internationella bolag inom krävande tillämpningar inom försvar och industri. Efter tydligt visat intresse från bl.a. globala mobiltelefontillverkare har Imints mjukvaruplattform, Vidhance, de senaste åren vidareutvecklats och anpassats till att adressera den snabbt växande marknaden för mobil video, som inkluderar smartphonetillverkare, social- och online media och globala appföretag, samt andra mobila kameraprodukter. Vidhance består idag av ett flertal olika och självständiga funktioner, delvis patenterade och med ytterligare patentansökningar på ingående.

http://www.imint.se     http://www.vidhance.com

Release

Vidhance

We’re all about video enhancement

Book a Demo