Trio bakom Imint tilldelas Uppsala universitets innovationspris 2023

Andreas Lifvendahl, Johan Svensson och Harald Klomp, som alla spelat stor roll i framväxandet av det framgångsrika mjukvaruföretaget Imint, tilldelas Uppsala universitets innovations- och entreprenörspris.

Uppsala, Svergie, 8 februari, 2023. Uppsala universitets innovations- och entreprenörspris uppmärksammar framgångsrika entreprenörer, innovationer och de insatser som krävs för att föra ut resultat från forskning till samhällsnytta. Priset instiftades av Stiftelsen Uppsala universitets innovations- och entreprenörspris vars ändamål är att synliggöra Uppsala universitets entreprenöriella kultur.

Juryns motivering lyder: 

“2023 års mottagare av Uppsala universitets innovations- och entreprenörspris är Andreas Lifvendahl, Johan Svensson och Harald Klomp, som i olika faser varit avgörande för utvecklingen av mjukvaruföretaget Imint. Årets pristagare har med stor framgång tagit avancerad teknik från Uppsala universitet till världsmarknaden genom nyskapande lösningar för videostabilisering i smarta telefoner. De har visat hur forskning inom bildanalys kan förädlas via olika tillämpningar för att i sin nuvarande och hårt konkurrensutsatta nisch bli banbrytande. Tekniken ligger till grund för det snabbväxande företaget Imint som genom att ständigt söka nya värdeskapande tillämpningar och samarbeten uppvisar en fortsatt hög ambition av nyttiggörande och innovation.”

Prissumman uppgår till 500 000 kronor. Länk till mer information om priset.

För mer information, kontakta: Jan Nyrén, Marketing Director IMINT Image Intelligence AB (publ), E-post: jan.nyren@vidhance.com


Om IMINT Image Intelligence AB

Imint är ett svenskt mjukvaruföretag inom intelligent sensor- och dataanalys som utvecklar visionära produkter inom videoförbättring för optiska enheter såsom smartphones, AR-glasögon och kroppskameror. Vidhance som är Imints mjukvaruplattform är kulmen på mer än 15 års utveckling och innovation och har till dags dato integrerats i mer än 700 miljoner enheter. Imint som är grundat 2007 och sedan 2015 riktar sig till både konsument- och industrimarknaden och är noterat på Spotlight Stock Market under kortnamnet IMINT. 

Vidhance

We’re all about video enhancement

Book a Demo